Αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις στη Μέση Ανατολή για την προστασία πολιτών σε περίπτωση σύγκρουσης
Το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ εξετάζει την αποστολή αρκετών δεκάδων στρατιωτών στη Μέση Ανατολή για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με την οργάνωση Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου NBC, οι στρατιώτες αυτοί θα είναι σε κατάσταση «αναμονής» και θα αναλάβουν δράση εφόσον απαιτηθεί. Αυτή τη στιγμή, περίπου 40.000 Αμερικανοί στρατιώτες είναι ήδη παρόντες στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή έρχεται στο φόντο της αυξανόμενης έντασης, με την πιο αιματηρή ημέρα στον Λίβανο από το 2006, όπου σχεδόν 500 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.600 τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιθέσεις. Παρά την τακτική επικοινωνία της Ουάσινγκτον με την ισραηλινή κυβέρνηση, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν καθώς το Ισραήλ δεν γνωστοποιεί λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, ούτε για τις επιθέσεις στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε πρόσφατα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή λόγω των κλιμακούμενων εντάσεων, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει τον αριθμό των στρατιωτών. Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπογραμμίζει τη σημασία της απομάκρυνσης των Αμερικανών πολιτών από τον Λίβανο, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό, όσο οι πτήσεις είναι διαθέσιμες.

Πηγή: kathimerini.gr