Το Τελευταίο Αντίο στον Σπουδαίο Μίμη Πλέσσα
Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Από νωρίς το πρωί, η σορός του τιμήθηκε από οικογένεια, φίλους και απλούς πολίτες που επιθυμούσαν να πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στον ελληνικό πολιτισμό. Ο Μίμης Πλέσσας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών, υπήρξε αγαπητός για τις αξέχαστες συνθέσεις του καθώς και για την ευγένεια του χαρακτήρα του.

Καλλιτέχνες, όπως οι Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Χρήστος Νικολόπουλος, και πολλοί άλλοι, συνευρέθηκαν στο κοιμητήριο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό καλλιτέχνη. Υπό τους ήχους κλασικών κομματιών όπως το «Αγαλμα» και «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», οι παρευρισκόμενοι συγκινήθηκαν και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, εκφράζοντας τη αγάπη και την εκτίμησή τους, με φράσεις όπως «Ο Μίμης δεν θα ξεχαστεί ποτέ» και «Μαέστρο σε ευχαριστούμε».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός ήταν ο Μίμης για τους καλλιτέχνες, ενώ ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να τραγουδά τα έργα του. Άλλοι καλλιτέχνες επίσης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την κληρονομιά του και την επιρροή που είχε στη ζωή τους. Ο Τάκης Ζαχαράτος και η Λένα Αλκαίου μοιράστηκαν τις όμορφες αναμνήσεις που είχαν με τον Πλέσσα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, καθώς και του αθλητισμού, που συμμετείχαν στην τελετή. Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την υποστήριξή τους, αναφερόμενη στην αγάπη που ο σύζυγός της απέκτησε από τον κόσμο.

Η κηδεία του Μίμη Πλέσσα αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά οι αναμνήσεις και οι μουσικές του θα μείνουν για πάντα ζωντανές. Πηγή: kathimerini.gr