Συναυλία στη Μνήμη του Παύλου Φύσσα: Η Μάγδα Φύσσα Μιλά για τον Πόνο και την Αγάπη της

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε χθες στα Λιπάσματα προς τιμήν του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του, Μάγδα, εξέφρασε τα συναισθήματά της. Ο Παύλος, που δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά πριν από 11 χρόνια στο Κερατσίνι, παρέμεινε ζωντανός στη μνήμη των παρισταμένων.

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε με συγκίνηση για τον γιο της: «Τι να σου πρωτοπώ. Πώς αντέχουμε; Μεγάλος ο πόνος. Δεν ήθελα να κλειστώ στο σπίτι. Δεν θέλαμε να γίνει αυτό, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσα να τους κάνω να καταλάβουν τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ που σε μαχαίρωσαν. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα εγώ το μαχαίρι. Αλλά δεν ήμουν Παύλο μου, και τώρα είμαι εδώ υποχρεωμένη. Υποχρέωση απέναντι σε εσένα».

Αναφερόμενη στην αδικία της απώλειας του γιου της, πρόσθεσε: «Εντεκα χρόνια, να αποδείξουμε ότι ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος και άξιζες να ζήσεις. Αλλά δεν σε αφήσανε. Κοιτά γύρω σου να δεις πόσος κόσμος σε γιορτάζει σήμερα. Αυτό που με πονάει περισσότερο είναι ότι ήταν ο τελευταίος καφές που ήπιαμε, εκείνη τη ρημάδα μέρα. Τα τόσα που δεν είπαμε, που δεν προλάβαμε, είναι αδιανόητα».

«Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά που ήρθες στη ζωή μου», είπε στη συνέχεια, μιλώντας για την αγάπη που έλαβε από τον Παύλο. «Εύχομαι να χαίρεσαι από εκεί, γιατί όλοι είναι εδώ. Δεν θέλαμε να κάνουμε μνημόσυνο. Θέλαμε να σε γιορτάζουμε, πάντα θα σε γιορτάζουμε. Ευχαριστώ όλους όσους σου προσφέρουν τη συμπαράστασή τους και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με αγάπη».

Σήμερα, είναι προγραμματισμένη μια αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που θα ξεκινήσει στις 17:30 από το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του στο Κερατσίνι. Ενδέχεται, μάλιστα, να υπάρξουν περιορισμοί στη λειτουργία του μετρό, καθώς οι σταθμοί «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα είναι κλειστοί από τις 15:30.

Πηγή: kathimerini.gr