Σύλληψη εννέα ατόμων πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για παραβάσεις νόμου
Σημαντικές προληπτικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ποδοσφαίρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, το βράδυ της Κυριακής, στο ΟΑΚΑ. Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του αγώνα, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους και συνέλαβαν εννέα άτομα, ηλικιών από 17 έως 46 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες βρέθηκαν να κατέχουν μικρές ποσότητες κάνναβης, πυροτεχνήματα, καπνογόνα, σιδερογροθιά και αναδιπλούμενο μαχαίρι. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας που σχετίζεται με ναρκωτικά, όπλα και πυροτεχνήματα, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την αθλητική βία.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα και είχαν στόχο την αποτροπή φαινομένων βίας και την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα ΟΑΚΑ, οι κατηγορίες που προσάφθηκαν στους συλληφθέντες περιλαμβάνουν και τις σχετικές παραβάσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της βίας σε αθλητικούς χώρους.

Πηγή: kathimerini.gr