Σύλληψη δύο ανδρών για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων που αφορούν πορνογραφία ανηλίκων. Ένα 54χρονο άτομο συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ κατατέθηκε και δικογραφία για έναν 71χρονο. Και οι δύο άνδρες φέρονται να εμπλέκονται σε εγκλήματα πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες από αλλοδαπές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίστηκαν δύο διαδικτυακοί χρήστες στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών είχαν πρόσβαση σε μια διαδικτυακή εφαρμογή και είχαν αποκτήσει υλικό σχετικό με την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Αφότου τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διενεργήθηκαν έρευνες στις κατοικίες των κατηγορουμένων παρουσία δικαστικών λειτουργών. Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μια κάρτα SIM και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Ειδικότερα, στην κατοικία του 54χρονου βρέθηκαν φωτογραφίες που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εφηβικής ηλικίας, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ η δικογραφία κατά του 71χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: kathimerini.gr