Πυρκαγιές στην Ηλεία σε Τρία Μέτωπα Μάχης με τις Φλόγες
Δύο ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στη Νέα Μανωλάδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου ξέσπασε νέα πυρκαγιά που καίει καλαμιές σε ελώδη περιοχή. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στην περιοχή της Ηλίδας.

Ο δήμαρχος της Ηλίδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, περιγράφει τη κατάσταση ως επικίνδυνη και δύσκολη, αναφερόμενος σε τρία μεγάλα μέτωπα: το Χάβαρι, το Γεράκι και το Κρυονέρι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι ισχυροί και μεταβαλλόμενοι άνεμοι έχουν συμβάλει στη διάσπαση της φωτιάς σε αυτά τα μέτωπα, με 2-3 σπίτια στην περιοχή της Μπιουμπούνας να έχουν ήδη καεί.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, οι κάτοικοι της περιοχής Χάβαρι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Ένα τρίτο μέτωπο πυρκαγιάς έχει ξεσπάσει στην περιοχή Πανόπουλου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με 32 πυροσβέστες να επιχειρούν εκεί, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, καθώς και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Ο δήμαρχος επιμένει στην ανάγκη περισσότερων εναέριων μέσων για την καταπολέμηση των φλόγων.

Πηγή: kathimerini.gr