Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός Στις Εξετάσεις Διπλωμάτων Οδήγησης Στην Περιφέρεια Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε σημαντικές αλλαγές σχετικά με τη διαδικασία προγραμματισμού υποψηφίων οδηγών. Από τώρα και στο εξής, οι πολίτες που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για θεωρητική και πρακτική εξέταση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, χωρίς να χρειάζεται να εμφανιστούν αυτοπροσώπως, κάτι που προκαλούσε καθυστερήσεις και άσκοπες μετακινήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται και βρίσκονται σε οποιαδήποτε από τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την ιστοσελίδα drivingexams.attica.gov.gr, όπου μπορούν να επιλέξουν την ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί για την εξέταση. Παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες έχουν ήδη λειτουργήσει με επιτυχία σε άλλες περιοχές, όπως στην Κεντρική Μακεδονία.

Η νέα διαδικασία αφορά και τις επεκτάσεις διπλωμάτων. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, «Η Περιφέρεια Αττικής κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της. Με τη νέα πλατφόρμα ψηφιακού προγραμματισμού εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς, εξαλείφουμε την ταλαιπωρία των πολιτών, βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και καταπολεμάμε τα φαινόμενα διαφθοράς. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες του λεκανοπεδίου, εξαλείφοντας τα όποια φαινόμενα διαπλοκής.»

Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών» αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και την υποστήριξη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης. Από την ενημέρωση των σχολών οδηγών στις 20 Σεπτεμβρίου, έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερα από 700 κέντρα εκπαίδευσης, ενώ τα αιτήματα για ραντεβού εξετάσεων έχουν ξεπεράσει τα 4.700.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι το 62,2% των ραντεβού αφορά θεωρητικές εξετάσεις, ενώ το 37,8% πρακτικές. Οι εξετάσεις διενεργούνται κυρίως στον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών, ακολουθούμενες από τον Νότιο Τομέα, τον Πειραιά, τον Βόρειο Τομέα, την Ανατολική και τη Δυτική Αττική.

Πηγή: kathimerini.gr