Ποινικός Έλεγχος Αξιωματικών της ΕΛΑΣ για Ρόλο στην Φονική Επίθεση κατά του Κατσουρή
Η υπόθεση της διαχείρισης των Κροατών χούλιγκαν από πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σε σχέση με την φονική επίθεση κατά του Μιχάλη Κατσουρή τον Αύγουστο του 2023, αναφέρει ότι η Εισαγγελία Εφετών ζητάει ποινικό έλεγχο τους για κακούργημα. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος εξέτασε την άποψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για αρχειοθέτηση, διαφώνησε και ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης.

Οι πέντε αξιωματικοί κατηγορούνται για την πιθανότητα διάπραξης κακουργήματος που σχετίζεται με την έκθεση σε κίνδυνο, με ενδεχόμενο δόλο. Ο φάκελος επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου θα εξεταστούν οι ενδείξεις για την τέλεση του κακουργήματος, με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί να κληθούν για ανωμοτί καταθέσεις.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε προχωρήσει στην αρχειοθετήση της υπόθεσης επικαλούμενη ότι δεν υπήρχε στοιχεία δόλου από τους αστυνομικούς. Στο σκεπτικό της, επισημάνθηκε ότι οι αξιωματικοί δεν ενήργησαν κατάλληλα και με τον τρόπο που όφειλαν, γεγονός που διευκόλυνε την είσοδο και κινήσεις των Κροατών χούλιγκαν, οδηγώντας σε βίαια επεισόδια και τον θανάσιμο τραυματισμό του φιλάθλου.

Ο Εισαγγελέας Εφετών θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις για κακουργηματική έκθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εξεταστεί εάν υπήρξε δόλος, καθότι οι ενέργειες των αστυνομικών δεν φαίνεται να άλλαξαν, παρά τα επικίνδυνα αποτελέσματα. Κρίνει, επίσης, ότι η έκθεση από αμέλεια στοιχειοθετείται και στις περιπτώσεις των τραυματισμών φιλάθλων.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση πέρασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τον Νοέμβριο του 2023, εστιάζοντας σε ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα όπως η παράβαση καθήκοντος. Πηγή: kathimerini.gr