Παρ’ ολίγον ατύχημα με τρένο του Προαστιακού στη γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας
Συμβάν με επικείμενη είσοδο συρμού του Προαστιακού στη γραμμή του Μετρό σημειώθηκε στις 9 Οκτωβρίου στη Δουκίσσης Πλακεντίας, σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) και πληροφορίες από ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβεβαίωσε το γεγονός μιλώντας στο Real Fm, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο κ. Τερεζάκης ανέφερε ότι «μπήκε το τρένο του προαστιακού με πλήρη τηλεδιοίκηση και χάραξη». Τα αίτια που οδήγησαν το τρένο στη σήραγγα του μετρό διερευνώνται, με πιθανή αιτία μία καθυστέρηση του μετρό. «Αντί να συνεχίσει ευθεία προς Πλακεντία, μπήκε με κανονική πορεία στη γραμμή του μετρό», πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη 500 μέτρα πριν την είσοδο στη σήραγγα.

Ο διευθυντής τόνισε ότι, αν και το τρένο μπήκε στη λάθος διαδρομή, «δεν θα σφήνωνε». Επιπλέον, ανέφερε ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτοσήματα πριν σταματήσει, και τα αίτια της παραβίασης καθώς και οι λεπτομέρειες της σταμάτησης καταγράφηκαν στην απολογία του μηχανοδηγού. Ο κ. Τερεζάκης υπογράμμισε ότι το λάθος οφείλεται στον σταθμάρχη που πλέον έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του και έχει σταλεί για επανεκπαίδευση.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού το οποίο συνέβη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι η διερεύνηση γίνεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών και το προσωπικό που εμπλέκεται έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η εταιρεία διασφαλίζει την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας και σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Πηγή: kathimerini.gr