Οικονομική Ανταμοιβή για το Ένστολο Προσωπικό της Αμεσης Δράσης στην Αστυνομία
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθορίζεται η οικονομική αποζημίωση για το ένστολο προσωπικό των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Αυτή η απόφαση υπογράφεται από τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης που αφορά την «Επιχειρησιακή ενίσχυση πρώτων ανταποκριτών».

Η οικονομική ανταμοιβή απευθύνεται στο ένστολο προσωπικό που εργάζεται στο Α’ και Β’ Τμήμα Άμεσης Επέμβασης των ανωτέρω διευθύνσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτή η χορηγία εντάσσεται στο σκοπό της πρόληψης και της καταπολέμησης σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών κινδύνων και κρίσεων που συνδέονται με την ασφάλεια.

Η χρηματοδότηση για την ανταμοιβή προέρχεται από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2021-2027. Το συνολικό ποσό που διατίθεται δεν θα υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί έως την εξάντληση του προϋπολογισμού της σχετικής δράσης.

Πηγή: kathimerini.gr