Μεγάλες ποσότητες κάνναβης εντοπίστηκαν σε φυτεία στην Κωπαΐδα
Σε μια απομονωμένη περιοχή της Κωπαΐδας, εντοπίστηκε μια τεράστια φυτεία κάνναβης, με τον αριθμό των δενδρυλλίων να φτάνει τα 8.342 και το ύψος τους να αγγίζει τα 3,5 μέτρα. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του 43χρονου ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση πέντε συνεργών του, οι οποίοι ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Η εγκληματική οργάνωση είχε δραστηριοποιηθεί από τις αρχές Μαΐου 2024, με σκοπό την καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης. Σε βάρος του 43χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για infringements που σχετίζονται με ναρκωτικά και όπλα. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τέιζερ, 48 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 1.850 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, από την φυτεία, εκριζώθηκαν 1.348 δενδρύλλια, ενώ τα υπόλοιπα 6.994 καταστράφηκαν επιτόπου με τη χρήση αγροτικού μηχανήματος. Για εργαστηριακές εξετάσεις, κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς κλήθηκε στον χώρο της φυτείας. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι δράστες αν ήταν επιτυχείς στη διακίνηση της κάνναβης, θα ανέρχονταν στα 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr