Μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία συνεχίζεται με απώλειες και πύρινη παρενόχληση
Η φωτιά στην Κορινθία συνεχίζει να είναι σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, με την κατάσταση να παραμένει δυσκολη μετά τις πρόσφατες αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν. Η πυροσβεστική δύναμη, με 390 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντων και 115 οχήματα, υποστηρίζεται από εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα από την Περιφέρεια και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Από αέρος συμμετέχουν 24 εναέρια μέσα, περιλαμβανομένων 12 αεροσκαφών και 12 ελικοπτέρων.

Λίγο πριν το μεσημέρι, εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112, καλώντας τους πολίτες από το χωριό Πύργος να κατευθυνθούν προς Λυγιά, ακολουθούμενα από άλλες ειδοποιήσεις για απομάκρυνση από Χελυδόρεο και Ζάχολη. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, επισήμανε την ταχύτητα με την οποία η φωτιά εξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτη, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν. Ευτυχώς, η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, αλλά η κατάσβεση παραμένει δύσκολη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, βρέθηκαν οι σοροί δύο ανδρών που αγνοούνταν στην περιοχή της Πιτσάς. Πρόκειται για άτομα που προσπάθησαν να βοηθήσουν φίλο τους σε μαντρί και κυκλώθηκαν από τις φλόγες. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, ήταν οικογενειακοί, με έναν από αυτούς να είναι πατέρας τριών παιδιών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, και προκάλεσε την άμεση απομάκρυνση κατοίκων από έξι χωριά. Ήδη, χθες το απόγευμα, είχαν σταλεί τρία μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις, με το τελευταίο να απευθύνεται στους κατοίκους της Μεντουργιάνικας.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με την πυροσβεστική δύναμη να είναι σε ετοιμότητα και τις προσπάθειες κατάσβεσης να προχωρούν, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η πυρκαγιά. Αν και δεν έχουν καταγραφεί μεγάλοι οικισμοί να πλήττονται, οι καταστροφές σε δασικές εκτάσεις είναι σημαντικές.

Πηγή: kathimerini.gr