Καταδίκη 64χρονου επιβάτη τρένου για βιντεοσκόπηση συνεπιβάτιδας χωρίς συναίνεση

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3 χρόνια αναστολή επιβλήθηκε σε 64χρονο επιβάτη αμαξοστοιχίας, ο οποίος κατηγορήθηκε από μια 18χρονη συνεπιβάτιδά του ότι την κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο. Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η καταγγελία έγινε στις αρχές του μήνα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Μια άλλη επιβάτιδα πρόσεξε τη φερόμενη βιντεοσκόπηση και ενημέρωσε την 18χρονη. Εκείνη στη συνέχεια απευθύνθηκε στον ελεγκτή και ζήτησε έλεγχο του κινητού του κατηγορούμενου.

Ο έλεγχος αποκάλυψε 7 με 8 βίντεο, τα οποία εστίαζαν στο στήθος και στο πρόσωπο της νεαρής. Φαίνεται ότι ο 64χρονος, προτού γίνει αντιληπτός, επιχείρησε να διαγράψει τα βίντεο με βιαστικές κινήσεις, μεταφέροντάς τα στον «κάδο απορριμμάτων» του κινητού του, όταν υποψιάστηκε ότι οι γυναίκες μιλούσαν για τις πράξεις του. Με την άφιξη της αμαξοστοιχίας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψη του άντρα.

Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από το Πακιστάν, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν βιντεοσκόπησε την κοπέλα, αλλά μόνο το βαγόνι και τα τοπία της διαδρομής.

Πηγή: kathimerini.gr