Καλός καιρός με αραιές νεφώσεις και ήπιους ανέμους στην Ελλάδα σήμερα

Ο σημερινός καιρός, Δευτέρα, θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα αγγίξουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στα βόρεια, από 23 έως 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 25 έως 28 βαθμούς.

Δεδομένα από συγκεκριμένες περιοχές περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Μακεδονία και Θράκη: Καιρός σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς, με θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με βορειοδυτικούς ανέμους 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά 5 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Καιρός σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι βόρειοι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ, με θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ελάχιστες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα παραμείνουν από βόρειες διευθύνσεις και θα πνέουν στα δυτικά από 3 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μικρές μεταβολές, με τις βόρειες περιοχές να φτάνουν τους 23 με 25 και τις υπόλοιπες τους 26 με 28 βαθμούς.

Στις διερχόμενες ημέρες, η πρόγνωση αναφέρει την Πέμπτη πιθανές τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, με νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί στο ανατολικό Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η εβδομάδα θα συνεχιστεί με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν κατά τόπους, καθώς πλησιάζει το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές.

Πηγή: kathimerini.gr