Καλοκαιρινές Συνθήκες με Τοπικές Βροχές και Μικρή Πτώση Θερμοκρασίας
Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται γενικά αίθριος, αν και στα ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανές πρόσκαιρες βροχές μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά και νότιοι δυτικοί στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη σε αρκετές περιοχές, με τοπικές ομίχλες να σχηματίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά. Σχετικά με τη θερμοκρασία, αναμένονται μέγιστες τιμές στους 23 με 25 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, και στους 26 με 28 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικά 29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασίες από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, οι νεφώσεις θα είναι λίγες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια, και γενικά αίθριος καιρός από το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Από πλευράς πρόγνωσης για αύριο, Τρίτη 08-10-2024, θα υπάρξει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα, με μέγιστες τιμές κατά μέσο όρο τους 24 με 26 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια καθώς και 26 με 28 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Πηγή: kathimerini.gr