Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε κατάστημα κράτησης
Εγγεγραμμένη εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά σε κατάστημα κράτησης ελέγχθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία προχώρησε στη σύλληψη δυο ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου. Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης, που λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, έλαβε χώρα το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου, σε νησιωτική περιοχή.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε κεντρικό ρόλο, παραλαμβάνοντας, μεταφέροντας και εισάγοντας ναρκωτικά, σύμφωνα με οδηγίες δύο έγκλειστων. Αξιοποιώντας την ιδιότητά του, απέκρυπτε τις ποσότητες των ναρκωτικών κυρίως στον χώρο των μαγειρείων του καταστήματος, από όπου οι συνεργοί του τις προμήθευαν. Η αμοιβή του κυμαίνονταν από 500 έως 1000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης, ενώ κατηγορούνται και δύο έγκλειστοι. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και άλλες παραβάσεις που σχετίζονται με την παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και την παράνομη κατοχή όπλων.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, οι συλληφθέντες υποβλήθηκαν σε έλεγχο και βρέθηκαν να κατέχουν 29,23 γραμμάρια κάνναβης, 8,17 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, 3 κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις και τρία πιστόλια, μεταξύ άλλων. Επίσης, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους έγκλειστους, όπου κατασχέθηκαν αυτοσχέδια όπλα και ναρκωτικές ουσίες.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να έχει εισάγει τουλάχιστον έξι φορές ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα, με τον σωφρονιστικό υπάλληλο να έχει παραλάβει χρηματικά ποσά τουλάχιστον τρεις φορές. Παράλληλα, ο υπάλληλος ενημέρωνε συντρόφους κρατουμένων για επικείμενους ελέγχους και μεταγωγές.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει αδικήματα που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, δωροληψία και παραβάσεις καθήκοντος.

Πηγή: kathimerini.gr