Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης κλοπών μοτοσικλετών στην Αττική και τη Μύκονο

Εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μοτοσικλετών σε περιοχές της Αττικής και της Μυκόνου. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τρία μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν και αποκαλύφθηκε η εμπλοκή τους σε τρεις διακεκριμένες κλοπές, καθώς και σε πέντε περιπτώσεις πλαστογραφίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι κατηγορούμενοι, έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση με καθορισμένους ρόλους, αφαίρονταν μοτοσικλέτες από διάφορες περιοχές και στη συνέχεια παραποιούσαν τα στοιχεία ταυτοποίησής τους, ώστε να δυσχεραίνονται οι έλεγχοι σε ενδεχόμενες έρευνες. Ειδικότερα, στοχοποιούσαν τα δίκυκλα, τα παρακολουθούσαν και παρακάμπτοντας τα μέτρα ασφαλείας, τα αφαιρούσαν και τα μετέφεραν σε ειδικό χώρο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με Ειδικό Κλιμάκιο Αστυνομικών, κατάφερε να εντοπίσει τους κατηγορούμενους, οι οποίοι πρόσφατα εντοπίστηκαν σε επαρχιακές οδούς της Μυκόνου να οδηγούν κλεμμένες μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδες. Όπως προκύπτει, οι δράστες είχαν αναλάβει το ρόλο της οδήγησης και σύντομα διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος δεν είχε άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ ο 18χρονος εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά την έρευνα σε ατομικούς χώρους και αποθήκες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δίκυκλα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές, σκελετοί και κινητήρες μοτοσικλετών, πινακίδες κυκλοφορίας κλεμμένων οχημάτων και άλλος εξοπλισμός που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους.

Ολοκληρώθηκε η δικογραφία κατά των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Πηγή: kathimerini.gr