Έρευνα για Βανδαλισμούς και Κλοπές στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Θήβας

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε έρευνα για δύο κακουργήματα ύστερα από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Στο ρεπορτάζ αυτό, παρουσιάστηκε οπτικό υλικό από drone που κατέγραψε άγνωστα άτομα να λεηλατούν ράγες και τσιμεντένια περιβλήματα στον σιδηροδρομικό σταθμό Θήβας, προκειμένου να αφαιρέσουν καλώδια ηλεκτρονικής σηματοδότησης. Αυτές οι πράξεις βανδαλισμού θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, με τα υπό διερεύνηση αδικήματα να περιλαμβάνουν τη διακεκριμένη κλοπή καθώς και τις επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι συνεχείς, δημιουργώντας συνθήκες απόλυτου κινδύνου. Οι εν λόγω ενέργειες μπλοκάρουν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις όπου τσιμεντόλιθοι και άλλα υλικά αφέθηκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές από τους δράστες.

Πηγή: kathimerini.gr