Επεισόδιο Καταδίωξης Ταχύπλοου με Μετανάστες Ανοιχτά της Ρόδου
Επεισόδιο καταδίωξης ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά της Ρόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού. Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ένα μαύρο ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, το οποίο είχε κατεύθυνση προς τις ακτές της περιοχής.

Στη θέα του περιπολικού, το ταχύπλοο ανέπτυξε ταχύτητα. Μετά από μια σύντομη καταδίωξη, προσγειώθηκε στην παραλία του Μαύρου Κάβου, όπου αποβίβασε 20 αλλοδαπούς επιβάτες (10 άνδρες και 10 ανήλικους) που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Οι αρχές της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου έσπευσαν στο σημείο, όπου βρήκαν το σκάφος προσαραγμένο και χωρίς επιβαίνοντες.

Το ταχύπλοο που χρησιμοποιήθηκε είχε μήκος περίπου 11 μέτρα, με πολυεστερική γάστρα και τρεις εξωλέμβιες μηχανές 400 HP η καθεμιά, συνολικής ιπποδύναμης 1.200 HP. Η έρευνα στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα την ανίχνευση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Λ. Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο. Σε προηγούμενα περιστατικά, το συγκεκριμένο σκάφος είχε επίσης εμπλακεί σε διακίνηση μεταναστών. Αξιοσημείωτο είναι ότι, χάρη σε ειδικό σχεδιασμό και ανακατανομή επιχειρησιακών μέσων από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το ταχύπλοο παρά τη μεγάλη ιπποδύναμή του.

Πηγή: kathimerini.gr