Ένταση και Κατηγορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για τη Διαχείριση της Πυρκαγιάς

Στο δημοτικό συμβούλιο Πεντέλης, που είχε ως αντικείμενο τη διαχείριση της πυρκαγιάς, επικράτησε ένταση και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Οι αντιπαραθέσεις αφορούσαν την παρουσία των συμβούλων στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, με βαρύτητα στα κατηγορηματικά σχόλια όπως «Πού ήσουν εσύ, που είσαι και αντιδήμαρχος;». Στη διάρκειά του, οι δημοτικές παρατάξεις αντάλλαξαν κατηγορίες σχετικά με την ευθύνη και την προετοιμασία για την κρίση.

Δύο ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης, οι τόνοι είχαν ανέβει σημαντικά, με αναφορές για την απουσία της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δήμητρα Κεχαγιά, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι καθησύχαζε τους πολίτες, ισχυριζόμενη πως η φωτιά ήταν μακριά και ότι δεν υπήρξε σωστός συντονισμός. Επίσης, ανέφερε ότι σημαντικές δημοτικές υποδομές υπέστησαν ζημιές και οι επιπτώσεις αποδείχθηκαν σοβαρές.

Αυτό οδήγησε σε καυγάδες όπως «Εσύ πού ήσουν την ώρα της φωτιάς, που έβριζες μανάδες;» και «Εγώ εκεί ήμουν, εσύ πού ήσουν;». Η κατάσταση εκτροχιάστηκε σε σημείο που το δημοτικό συμβούλιο χρειάστηκε να διακοπεί τρεις φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η δήμαρχος, Νατάσα Κοσμοπούλου, υπερασπίστηκε τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι «η φωτιά ήρθε από το βουνό» και τόνισε την υπευθυνότητα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι διοικήσεις πριν από αυτήν δεν είχαν αναλάβει την απαραίτητη φροντίδα των ρεμάτων και των δασών, προκαλώντας νέες αντιδράσεις στην αίθουσα.

Η διαδικασία της συνεδρίασης ολοκληρώθηκε μετά από 7,5 ώρες, με όλους τους συμμετέχοντες να είναι εμφανώς αποκαμωμένοι. Παρόντες ήταν και τρεις βουλευτές Βορείου Τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ), Αφροδίτη Κτενά (ΚΚΕ) και Θανάσης Χαλκιάς (Σπαρτιάτες). Η συζήτηση διαδραματίστηκε υπό ασφυκτικές συνθήκες, καθώς δεκάδες πολίτες επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν τους δόθηκε το λόγος.

Πηγή: kathimerini.gr