Δράση συμμορίας κλοπών οχημάτων και διαρρήξεων ΑΤΜ αποκαλύπτεται μέσω βίντεο ντοκουμέντο
Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει τη δράση εγκληματικής συμμορίας που πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων στην Αττική και διαρρήξεις ΑΤΜ σε επαρχιακές περιοχές. Στο συγκεκριμένο βίντεο καταγράφεται η προσπάθεια των δραστών στην Κυλλήνη Ηλείας να σπάσουν με βαριοπούλες τη τζαμαρία ενός καταστήματος, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ΑΤΜ.

Οι δράστες, ντυμένοι στα μαύρα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πλησίασαν το οπωροπωλείο, όπου βρισκόταν το ΑΤΜ, και αποβιβάστηκαν από το όχημά τους. Στη συνέχεια, με τη χρήση μιας βαριοπούλας, επιχείρησαν να σπάσουν την τζαμαρία της εισόδου του καταστήματος.

Στις 2 Οκτωβρίου, η αστυνομία έστησε επιχείρηση και κατάφερε να συλλάβει τρία άτομα. Ένας εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 27 ετών, έχει πλούσιο ποινικό μητρώο με εμπλοκή σε εγκλήματα από το 2011 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένων ληστειών και κλοπών, καθώς και αδικημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες. Επίσης, έχει υποβληθεί σε περιοριστικούς όρους και προσωρινή κράτηση.

Το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε την επόμενη ημέρα στην Αγία Μαύρα Ηλείας, στην αυλή σπιτιού, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν γάντια, full face, δύο βαριοπούλες, εκρηκτική ύλη και βενζίνη. Η συμμορία είχε νωρίτερα αφαιρέσει ένα όχημα από την Μεταμόρφωση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη διάρρηξη του ΑΤΜ δύο ημέρες αργότερα.

Πηγή: kathimerini.gr