Δολοφονία συγγενικού προσώπου από δύο αδέλφια στην Κυψέλη
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά δύο αδελφών, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 17 και 19 ετών, ήδη παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή ανηλίκων για να απολογηθούν. Επιπλέον, οι γονείς τους κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας.

Όσον αφορά το έγκλημα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέλφια είχαν κανονίσει ραντεβού με έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταναστεύσει από την Αλβανία στην Ελλάδα. Υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση από τον συγκεκριμένο άνδρα όταν ήταν παιδιά στην Αλβανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ξέσπασε διαπληκτισμός σχετικά με όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Ο 28χρονος επιχείρησε να τους ηρεμήσει, αλλά η κατάσταση εκτραχύνθηκε και προκλήθηκε συμπλοκή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα λίγο πριν από τις 23:00, όταν σταθμός της Τροχαίας, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων, εντόπισε τον 28χρονο τραυματισμένο στον λαιμό. Στο σημείο βρέθηκαν και δυο μαχαίρια. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο άνδρας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου κατέληξε.

Μια ώρα μετά, τα δύο αδέλφια εμφανίστηκαν στο ΑΤ Κυψέλης και ομολόγησαν την πράξη τους. Ο 17χρονος δήλωσε ότι ήταν εκείνος που τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο, ενώ ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν συνεργός.
Πηγή: kathimerini.gr