Διάσωση μεταναστών και ανέρευση θυμάτων στη θάλασσα της Κω
Στο λιμάνι της Κω, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της οποίας διασώθηκαν συνολικά 24 μετανάστες από τη Συρία, καθώς και ένα άτομο από το Κουβέιτ και ένα από τη Σομαλία. Δυστυχώς, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο παιδιά από τη Συρία, οι οποίοι αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους.

Αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ένας 38χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής τους, ο οποίος και συνελήφθη από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Κω. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, οι έρευνες συνεχίζονται και το σκάφος μεταφοράς κατασχέθηκε.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για ύποπτο σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς ακτές στην περιοχή του Αγίου Φωκά. Κατά την καταδίωξη, ο χειριστής του ταχύπλοου πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να βρεθούν οι επιβαίνοντες στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της διάσωσης, δύο μέλη του πληρώματος του περιπολικού έπεσαν στη θάλασσα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Συνολικά, ανάμεσα στους διασωθέντες μεταφέρθηκαν και πέντε παιδιά, καθώς και ένα βρέφος, τα οποία εξετάστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω και βρέθηκαν σε καλή κατάσταση. Το σύνολο των επιβαινόντων στο σκάφος ήταν τριάντα, και όλοι οι διασωθέντες παραδόθηκαν στην Λιμενική Αρχή.

Πηγή: kathimerini.gr