Ανακάλυψη σκοτεινών λεπτομερειών γύρω από το θάνατο του Καμράν Ασίκ στην Αθήνα
Έγγραφο που έχει στα χέρια της η «Κ» αποκαλύπτει ότι ο 38χρονος Καμράν Ασίκ, πακιστανικής καταγωγής και βρέθηκε νεκρός στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα στις 21 Σεπτεμβρίου, είχε στην κατοχή του «προσωπικά έγγραφα» κατά την αυτοβούλη προσαγωγή του στο Α.Τ. Ομονοίας στις 13 Σεπτεμβρίου. Αυτή η ενέργεια οδήγησε σε μια σειρά μεταγωγών σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας του θανόντος, η αρχική μήνυση που είχε γίνει εις βάρος του 38χρονου αφορούσε παρενόχληση και όχι σωματική βία. Για τον λόγο αυτό, ο Καμράν Ασίκ προσήλθε αυθόρμητα στις Αρχές έχοντας μαζί του τα προσωπικά του αντικείμενα. Ωστόσο, κρατήθηκε για να επιβεβαιωθεί το καθεστώς νόμιμης παραμονής του, παρ’ ότι η δικηγόρος σημειώνει ότι δεν έπρεπε να έχει κρατηθεί, δεδομένου ότι είχε τα έγγραφά του.

Κατά τη διάρκεια των κρατήσεων του, ο 38χρονος δεν είχε καμία επικοινωνία με τους συγγενείς του, οι οποίοι τον αναζητούσαν, κάτι που θα μπορούσε να είχε διευκολύνει την επιβεβαίωση του καθεστώτος νόμιμης παραμονής του. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Καμράν Ασίκ βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2004 και κατείχε άδεια παραμονής από το 2019, έχοντας λευκό ποινικό μητρώο.

Αφού αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, ο 38χρονος συνελήφθη και πάλι νωρίς το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου. Στο δελτίο συμβάντων της Αστυνομίας καταγράφεται ότι προσήλθε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα προκειμένου να διαπιστωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ενώ εμφανίστηκε με τραύματα και εκδορές στο πρόσωπο. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι ήταν σε κατάσταση αμόκ, ύποπτος για χρήση ουσιών ή αλκοόλ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ερωτήματα που θέτει η δικηγόρος περιστρέφονται γύρω από την τύχη των προσωπικών εγγράφων που είχε καταθέσει στην πρώτη του επαφή με τις Αρχές. Ερωτά επίσης πότε πρόλαβε να καταναλώσει ουσίες, δεδομένου ότι είχε αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες πριν τη νέα του σύλληψη.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται, καθώς και οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία διαπίστωσε χτυπήματα σε όλο το σώμα του, κάταγμα στη μύτη, αλλά όχι σοβαρές τραυματισμούς στα πλευρά. Η δικηγόρος τονίζει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς και την πεποίθηση της ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό με συμμετοχή συγκεκριμένων αστυνομικών.

Πηγή: kathimerini.gr