Νέα Εποχή για τον Κινηματογράφο στην Πανόρμου με το Άνοιγμα του Newman
Αποχαιρετούμε τον κινηματογράφο «Ανδόρα» στην οδό Σεβαστουπόλεως 117 στην Πανόρμου και υποδεχόμαστε το νέο «Newman», το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του σε δύο ημέρες. Το «Newman» θα ξεκινήσει με την αποκλειστική προβολή του ντοκιμαντέρ «Samsara», σε σκηνοθεσία Λόις Πατίνιο. Η ιστορία του ντοκιμαντέρ εκτυλίσσεται σε έναν βουδιστικό ναό στο Λάος, όπου νέοι μαθητές μαθαίνουν δίπλα σε σοφούς μοναχούς. Κεντρικό πρόσωπο είναι ένα αγόρι που κάθε μέρα περνά το ποτάμι για να διαβάσει σε μια γυναίκα-ψυχοπομπό.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια δοκιμαστική προβολή της ταινίας «A night of knowing nothing» της Πάιαλ Καπάντια, με αγγλικούς υπότιτλους. Το φιλμ εξερευνά τη μνήμη, την πολιτική πραγματικότητα και τις προσωπικές διασυνδέσεις.

Ο βασικός στόχος για το Newman είναι να λειτουργήσει ως ένας πολυχώρος έκφρασης, φιλοξενώντας επιλεγμένα φιλμ, φεστιβαλικές ταινίες Α΄ προβολής και σύγχρονες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ο χώρος θα είναι εξοπλισμένος με σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης που θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, μουσικές παραστάσεις, video art και εικαστικές εγκαταστάσεις, καθώς και πρόβες και σεμινάρια για καλλιτεχνικές ομάδες.

Πηγή: kathimerini.gr