Υποχρεωτική Στρατολογία Ιταλόπαιδων και Στρατηγικές Προνοίας στην Ελλάδα
Ο νέο οργανισμός επιτρέπει στο κράτος να παραλαμβάνει όλα τα Ιταλόπαιδα από την ηλικία εξα ετών και να τους κατατάσσει υποχρεωτικώς, επί δύο έτη, στα ειδικά σώματα των «Πρεμπαλίλλα». Όσα παιδιά είναι από οκτώ μέχρι δεκατεσσάρων ετών θα εντάσσονται στις τάξεις των «Μπαλίλλα». Στην ηλικία δεκατεσσάρων έως δεκαοκτώ ετών, θα μεταφέρονται στους «Αβανγκουαρντίστας», ενώ από δεκαοκτώ έως είκοσι ενός θα υπηρετούν στους Νέους Φασίστες. Τέλος, όσοι είναι από είκοσι ενός έως τριάντα ενός ετών θα εντάσσονται στον τακτικό στρατό και στην εφεδρία, και από τριάντα δύο έως πενήντα πέντε ετών στην εθνοφρουρά.

Χθες τη νύχτα, για λόγους προνοίας, διατάχθηκε επιφυλακή του στρατού, του στόλου και της αεροπορίας, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ορισμένοι επαγγελματίες οργανωτές κινημάτων, που συμμετείχαν στην Δημοκρατική Άμυνα, σχεδίαζαν να προκαλέσουν επεισόδια κατά της τάξης. Ο στρατηγός κ. Θ. Πάγκαλος επισκέφθηκε χθες το πρωί τον υπουργό Ναυτικών κ. Χατζηκυριάκο και παρέμεινε να συνομιλήσει μαζί του για αρκετή ώρα.

Η δίκη των κατηγορουμένων για την απόπειρα κατά του κ. Βενιζέλου έχει προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Εισαγγελέα των Εφετών κ. Ρηγανάκου και θα διεξαχθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πειραιώς.

Πηγή: kathimerini.gr