«Υποχρεωτική Στρατιωτική Υπηρεσία και Διαμαρτυρίες στην Παιδεία»
Ανακοίνωση από τη Βαρσοβία πληροφορεί ότι το πρόσφατο διάταγμα του Προέδρου Μοδίσκυ, το οποίο εισάγει υποχρεωτική στρατιωτική βοηθητική υπηρεσία, έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην περιοχή και έχει γίνει το κεντρικό θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με το νέο αυτό διάταγμα, όλοι οι υγιείς άνδρες ηλικίας από 17 έως 60 ετών και οι γυναίκες από 19 έως 30 ετών υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις, εάν κληθούν.

Στο μεταξύ, η Ιερά Σύνοδος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίας της ασχολήθηκε με την προπαγάνδα που διεξάγεται στην Ελλάδα από Καθολικούς, η οποία έχει ενταθεί ξανά. Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους συνοδικούς, προγραμματίζεται η μόνιμη εγκατάσταση καθολικού επισκόπου στα Χανιά. Επίσης, στην Κρήτη ιδρύονται καθολικά σχολεία, με την παράλληλη μετάβαση πολλών καθολικών μοναχών στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, στο υπουργείο Παιδείας ελήφθη τηλεγράφημα από γονείς και κηδεμόνες στην Πάτρα, όπου εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για την κυκλοφορία ακατάλληλων αναγνωσμάτων, που υπονομεύουν το ήθος των μαθητών. Ζητείται η λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του θέματος, και το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει να κινηθεί προς τις καταδιωκτικές αρχές των Πατρών.

Πηγή: kathimerini.gr