Θρήνος και Συγκίνηση για τον Αποχαιρετισμό του Ηρωικού Βασιλιά της Γιουγκοσλαυΐας
Η επιχείρηση του υπουργείου Γεωργίας να χρησιμοποιήσει τον κινηματογράφο για να αναδείξει τα αποτελέσματα της εγχώριας σιτοκαλλιέργειας είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Η προσθήκη της απόφασης να γίνει η προβολή σε περιοχές που δεν διαθέτουν κινηματογράφο μέσω ειδικού αυτοκινήτου με όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτήν την πρωτοβουλία.

Σημαντικά στιγμιότυπα του δράματος που διαδραματίστηκε στην Μασσαλία καταγράφηκαν σήμερα, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί την κηδεία του ηρωικού βασιλιά. Οι Γιουγκοσλάβοι, μαζί με χιλιάδες ξένους, συμμετείχαν σε αυτή τη δραματική και μεγαλοπρεπή τελετή, η οποία βύθισε ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία σε πένθος. Η ατμόσφαιρα ήταν πνιγηρή, με τον πόνο και τη θλίψη να περιβάλλουν το τελευταίο ταξίδι του βασιλιά.

Ο κ. Βενιζέλος, στην προσπάθεια του να οργανώσει τη διαμονή του, ήρθε σε συμφωνία για την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης στην οικία του στη Χαλέπα. Επίσης, ζήτησε να του αποσταλούν χειμερινά είδη και οικιακά είδη από την Αθήνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι προγραμματίζει να παραμείνει για το χειμώνα στην περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr