Σοβαρές εξελίξεις στις πολιτικές και ανθρωπιστικές κρίσεις στην Ισπανία και την Ιαπωνία
Ανακοινώνεται από την Οσάκα ότι οι συνέπειες του τυφώνα ήταν σφοδρές, με 225 παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους και 820 να τραυματίζονται. Η καταστροφή υπήρξε εκτενής, καθώς 47 σχολεία στην περιοχή καταστράφηκαν. Επίσης, 1.808 οικήματα υπέστησαν ολική καταστροφή και 260 μερική. Οι θάνατοι από την κατάρρευση κατοικιών ανήλθαν στους 90, ενώ 298 άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μαδρίτη, η σοβαρότητα της εσωτερικής κατάστασης στη χώρα οδήγησε την κυβέρνηση να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε στους συναδέλφους του τα αποκαλυφθέντα σχέδια των Μαρξιστών για ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος, που θα τελούνταν σε εφαρμογή εντός της εβδομάδας. Ο ίδιος ανέφερε ότι στο κέντρο των κομμουνιστών και σοσιαλιστών εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.

Σε σχέση με την προστασία των ανίκανων μισθωτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Ταλιαδούρος, αποφάσισε σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μέτρα προστασίας. Μετά την ολοκλήρωση των αθρόων αγωγών εξώσεων, οι οποίοι επροστάτευαν τους άπορους μισθωτούς μέχρι το τέλος Αυγούστου, ανακοινώθηκε ότι θα περιληφθεί διάταξη στο νέο διάταγμα περί δικαιοστασίου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται υποχρεωτικά η εκτέλεση αποφάσεων περί εξώσεως.

Πηγή: kathimerini.gr