Οι Πολιτικές Αλλαγές στην Ευρώπη και οι Αντιφάσεις στην Βόρεια Ήπειρο
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βόρεια Ήπειρο, η πίεση που ασκούν οι αλβανικές αρχές κατά του ελληνικού πληθυσμού έχει ενταθεί. Τα ελληνικά σχολεία, σχεδόν όλα, έχουν κλείσει, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε περιοχές όπως η Κορυτσά, το Αργυρόκαστρο και το Δέλβινο, όπου λειτουργούν με Τουρκαλβανούς δασκάλους. Σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Βόρειας Ηπείρου, λόγω φόβων για πιθανές εξεγέρσεις των κατοίκων σε ορισμένες περιοχές. Επιπλέον, οι αλβανικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη Ελλήνων δασκάλων και τους έχουν ρίξει σε φυλακές.

Στις επαναληπτικές εκλογές για νομαρχιακά και επαρχιακά συμβούλια που διεξήχθησαν σε 161 περιφέρειες, οι δυνάμεις της δεξιάς και του κέντρου πέτυχαν να κερδίσουν οκτώ έδρες σε βάρος των ριζοσπαστών. Οι νεοσοσιαλιστές κέρδισαν δύο έδρες, οι σοσιαλιστές απώλεσαν μία και οι κομμουνιστές επιβεβαίωσαν την επιτυχία τους με τέσσερις κερδισμένες έδρες. Στο Κολμάρ της Αλσατίας, μάλιστα, εξελέγη ο Ρόσσε, γνωστός για τις αυτονομιστικές του τάσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του μακαρίτη Βασιλέως Αλεξάνδρου, του οποίου η σορός μεταφέρθηκε πρόσφατα από το Σπαλάτο στο Ζάγκρεμπ για δημόσιο προσκύνημα. Έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη ταρίχευση που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία, με αποτέλεσμα να αρχίσει η σήψη του σώματος. Αυτό έχει αναγκάσει τις αρχές να προγραμματίσουν μια νέα ταρίχευση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα της κηδείας.

Πηγή: kathimerini.gr