«Οι Εξελίξεις στη Γερμανική Πολιτική και οι Εορτές στο Λουτράκι»
Ο υπουργός Εξωτερικών φον Νώϋρατ υπογράμμισε την ανάγκη για πλήρη ισοτιμία προκειμένου η Γερμανία να καταστεί αποτελεσματικός παράγων ειρήνης στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του Σάαρ, σημειώνοντας ότι το επικείμενο δημοψήφισμα θα αναδείξει την αδικία που προήλθε από τον διακανονισμό του 1919, καθώς ο πληθυσμός της περιοχής αυτής είναι καθαρώς γερμανικός εδώ και 1.200 χρόνια.

Κατά την ανακοίνωση της Επιτροπής Εορτών, οι γιορτές για την λήξη της θερινής λουτρικής περιόδου στο Λουτράκι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 του τρέχοντος μήνα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και σκοπό έχουν να προσελκύσουν τόσο τους ξένους επισκέπτες όσο και τους ντόπιους.

Στην Αγγλία, οι γυμνισταί είναι σε διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο εθνικό τους συνέδριο. Για τον σκοπό αυτό, συγκλήθηκε μυστική σύσκεψη της οκταμελούς διευθύνουσας επιτροπής τους, που συζήτησε για τις στρατηγικές που θα επιτρέψουν την ταχύτερη υλοποίηση των στόχων τους. Από αυτές τις συζητήσεις αποφασίστηκε η ίδρυση μιας μετοχικής εταιρείας με την επωνυμία «Φυσιολατρική Ένωση Αήρ και Ήλιος», με σκοπό την αγορά οικοπέδων σε διάφορες πόλεις για την εγκατάσταση μόνιμων κέντρων.

Πηγή: kathimerini.gr