Ο ζωγράφος κ. Τσώρτσιλλ αποτυπώνει την ομορφιά του Παρθενώνα ενώ οι φήμες για συμφιλίωση βασιλικών ζευγαριών αναζωπυρώνονται
Ο κ. Τσώρτσιλλ, μετά από μια σύντομη επίσκεψη χθες στην αγγλική πρεσβεία με την κα Τσώρτσιλλ, αποφάσισε να επισκεφθεί μόνος του την Ακρόπολη με σκοπό να ζωγραφίσει. Φορώντας μια λινή μπλούζα, άνοιξε το κουτί με τα χρώματά του και ξεκίνησε να εργάζεται εντός του Παρθενώνα. Οι φύλακες και οι πλανόδιοι φωτογράφοι στην Ακρόπολη δεν τον αναγνώρισαν. Όταν κάποιος από αυτούς του απηύθυνε τον λόγο, ο κ. Τσώρτσιλλ δεν απάντησε, ούτε σήκωσε το κεφάλι του.

Αι αγγλικές εφημερίδες αναφέρουν φήμες για πιθανή συμφιλίωση του βασιλιά Καρόλου με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Ελένη της Ελλάδας. Αν και η φήμη αυτή κυκλοφορεί σε εντονότερο βαθμό τώρα, είναι η πρώτη φορά από τη διάλυση του γάμου τους που χρίζεται τόσο προεξοφλημένη.

Στο μεταξύ, ο Ελληνορουμάνος πρίγκιπας Θεόδωρος Καλημάλης, απόγονος φαναριωτικής οικογένειας που είχε δώσει αρκετούς ηγεμόνες στη Μολδοβλαχία και ήταν συγγενής με άλλες πριγκιπικές οικογένειες, υπέστη χθες το πρωί έναν τραγικό θάνατο, πέφτοντας από ένα παράθυρο του άνω ορόφου της κατοικίας του στην οδό Πινδάρου 2.

Πηγή: kathimerini.gr