Ο Χίτλερ Εγκαινιάζει Ισοβία Ηγεσία και Αλλάζει την Πολιτική Σκηνή
Με βάση τις πληροφορίες που προέρχονται από τη Μαδρίτη, υπάρχουν αναφορές για τη συνεχιζόμενη επαναστατική κατάσταση στη Λαριγκάντα, με τους επαναστάτες να παρατάσσονται υπό την πίεση των αεροπλάνων και να παραδίδονται μαζικά. Στην υπόλοιπη Ισπανία, ωστόσο, επικρατεί ηρεμία.

Σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε χθες, ο τίτλος του Φύρερ αποδίδεται αποκλειστικά στον Χίτλερ. Με την ενοποίηση των αξιωμάτων του προέδρου και του καγκελαρίου, δεν χρειάζεται πλέον να διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές, ενώ ο Χίτλερ θα διατηρήσει τα αξιώματα του ισοβίως. Ο Φύρερ δεν ορίζει μόνο το πολιτικό πρόγραμμα της χώρας αλλά και ηγείται του κράτους σε όλες τις πτυχές.

Παρά τις σοβαρές εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετώπισε, η Ισπανική Κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε διαδικασίες εκκαθάρισης της περιουσίας του πρώην βασιλιά Αλφόνσου. Έτσι, ολοκληρώθηκε η πώληση του περιεχομένου της κάβας των παλαιών ανακτόρων μέσω πλειστηριασμού, με τα εκλεκτά κρασιά να αποφέρουν 200.000 πεσέτας, ήτοι 5.500 αγγλικές λίρες. Στα ανάκτορα, βάσει αυστηρής εντολής του Αλφόνσου, μόνο ισπανικοί οίνοι σερβίρονταν.

Πηγή: kathimerini.gr