Η Καταπολέμηση της Ταξικής Συνειδητοποίησης υπό το Χιτλερικό Καθεστώς
Το χιτλερικό καθεστώς στοχεύει στην κατάργηση όχι μόνο των κοινωνικών συγκρούσεων, αλλά και της ταξικής συνείδησης, επιδιώκοντας τη δραστική εξάλειψη των συνδικαλιστικών ιδεών. Οι προσπάθειές του προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός πνεύματος συνεργασίας. Για τον σκοπό αυτό, έχει ιδρύσει ειδικά σχολεία όπου οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι επιχειρήσεων είναι υποχρεωμένοι να ζουν κοινοβιακά και να υποβάλλονται σε συγκεκριμένη επαγγελματική εκπαίδευση.

Προς το παρόν, διεξάγονται μεγάλα γυμνάσια προς βόρεια των Ιωαννίνων, κυρίως στην περιοχή Ζίτσας – Καλπακίου, από ανεξάρτητη μεραρχία της Ηπείρου υπό την ηγεσία του στρατηγού κ. Πολίτη. Στα γυμνάσια συμμετέχουν τμήματα πεζικού, ιππικού και πυροβολικού, καθώς και σμήνος αεροπλάνων που έχουν μεταβεί ειδικά από την Αθήνα. Κύριο ζήτημα είναι η απόκρουση εχθρού που προελαύνει από βόρεια προς το κέντρο της Ηπείρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανού φυσιοδίφη Παύλου Ντόμπλερ, από τις υπογείες πηγές και τα μεταλλικά ή πετρελαιοφόρα κοιτάσματα αναδύεται ακτινοβολία. Αυτή η ακτινοβολία διευκολύνει τους ραβδοσκόπους να εντοπίζουν όχι μόνο την ακριβή θέση, αλλά και τη φύση των θησαυρών που κρύβονται κάτω από τη γη.

Πηγή: kathimerini.gr