Η ανάγκη για προστασία των μειονοτήτων και οι νέες τεχνολογίες στην επικοινωνία

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Συνελεύσεως της ΚΤΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, κ. Μπεκ, υπογράμμισε την ανάγκη για διεθνή προστασία των μειονοτήτων. Ανέφερε τα προβλήματα του υφιστάμενου συστήματος, το οποίο δεν παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στις μειονότητες, ενώ ταυτόχρονα προάγει πολιτικές καταπίεσης προς ορισμένα κράτη από άλλα, τα οποία επηρεάζονται από τη συνθήκη περί μειονοτήτων.

Με πληροφορίες απόλυτα επιβεβαιωμένες, το ζωτικής σημασίας ζήτημα της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρόμου Κηφισιάς, το οποίο εκκρεμούσε για χρόνια, έχει τελικά διευθετηθεί οριστικά. Οι κυβερνητικές απόψεις συμφωνούν με τις επανειλημμένα εκφρασμένες απόψεις των κατοίκων της πρωτεύουσας και των προαστίων.

Η εγκατάσταση σταθμού ασύρματου τηλεφώνου στον Πειραιά έχει ολοκληρωθεί. Τα μηχανήματα αναμένονται στο τέλος του μήνα, και έπειτα θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του σταθμού. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας θα εξοπλιστούν με ασύρματο τηλέφωνο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να επικοινωνούν με τους οικείους τους έναντι ελάχιστης χρέωσης.

Πηγή: kathimerini.gr