Εμπιστοσύνη και Προκλήσεις στην Πολιτική Σκηνή της Χώρας
Η ψήφος της Εθνοσυνελεύσεως χθες ανανέωσε για μια ακόμα πενταετία την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του Έθνους προς τον κ. Αλέξανδρο Ζαΐμη για το αξίωμα του Υπάτου της Δημοκρατίας. Είμαστε ικανοποιημένοι, όχι μόνο επειδή το Κράτος παραμένει υπό την καθοδήγηση ενός άξιου άνδρα που έχει βαθειά επίγνωση των καθηκόντων του απέναντι στη χώρα, αλλά και διότι με την εκλογή του κ. Ζαΐμη σημειώνεται ένα προσωρινό τέρμα στην κομματική διαμάχη που απείλησε να ρίξει τη χώρα σε δεινές περιπέτειες εμφυλίου πολέμου.

Εντός του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, θα ξεκινήσουν τα αποξηραντικά έργα στην πεδιάδα Λαρίσης και στον Βοιωτικό Κηφισό. Αυτές οι εργασίες αναμένονται να έχουν άμεσα και θετικά αποτελέσματα.

Από τη Μαδρίτη, αναφέρεται ότι η διαφωνία μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης συνεχίζεται όσον αφορά τη μη εκτέλεση της ποινής των καταδικασθέντων εις θάνατον επαναστατών. Ο κ. Θαμόρρα έχει δηλώσει υπέρ της μετατροπής της ποινής σε ισόβια κατηγορία, απειλώντας ότι, αλλιώς, θα παραιτηθεί ή θα διαλύσει την Κυβέρνηση.

Πηγή: kathimerini.gr