Δίκη και Πολιτική Δραστηριότητα στον Κόσμο του Σικάγου και της Ελλάδας
Η σύλληψη ενός ατόμου που καταζητούνταν επί δέκα μήνες, του Καραθανάση, για τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ελ. Βενιζέλου το 1933, αποτελεί μία σοβαρή είδηση που κυκλοφόρησε χθες. Ο Καραθανάσης, που κρυβόταν στα βουνά, συνελήφθη από μέλη της «Δημοκρατικής Αμύνης», ανθρώπους της ακολουθίας του κ. Βενιζέλου, καθώς και από ενεργεία αστυνομικούς.

Στο Σικάγο έχει ξεκινήσει η δίκη του Σάμουελ Ινσαλλ, και από τις πρώτες καταθέσεις φαίνεται ότι η πτώση του Αμερικανού εκατομμυριούχου σχετίζεται με έναν οικονομικό πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ του και ενός άλλου ισχυρού συγκροτήματος.

Απελπισμένος από την πιθανότητα νέων κακοποιήσεων κατά της Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος στράφηκε στον αρχαίο ιστορικό Θουκυδίδη, παλιό του γνώριμο από την περίοδο της αποχώρησής του από την πολιτική. Αν και οι πληροφορίες σχετικά με τη μετάφραση δεν είναι σαφείς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιδιώξει να αποδείξει με τη βοήθεια των γνωστών του επιχειρημάτων ότι τα σφάλματα που υπήρχαν κατά την κλασική εποχή προέρχονταν από την άρνηση της Ελλάδας να βγει από την ουδετερότητα το 1915.

Πηγή: kathimerini.gr