«Διχασμός και Εξελίξεις στον Πολιτικό Στίβο της Χώρας»
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πολιτικός που έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη βαθειά διάσπαση του πολιτικού σκηνικού της χώρας αναζητεί την εξήγηση των βαθύτερων αιτίων και την ανεύρεση των ευθυνών. Είναι επιτακτική ανάγκη όσοι έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε αυτό το ζήτημα να το κάνουν, χωρίς να σιωπήσουν. Κι ειδικότερα τώρα, καθώς σύμφωνα με τη δική του ομολογία, «ο τόπος ευρίσκεται και πάλιν εις τας παραμονάς εκρήξεως η οποία δεν αποκλείεται να υποδυθή την μορφήν αγριωτάτου εμφυλίου πολέμου».

Η σχετική πρόταση που κατατέθηκε στην Ιεραρχία, για την υποχρεωτική διδασκαλία ξένων γλωσσών στα κρατικά εκπαιδευτήρια, με στόχο την αποτροπή της φοιτήσεως ελληνόπαιδων στα καθολικά σχολεία, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Στο μεταξύ, μια ταινία που γυρίστηκε στη Μασσαλία και αναπαριστά τη δολοφονία του Βασιλέως Αλεξάνδρου προβάλλεται σε έναν από τους κινηματογράφους του Παρισιού, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας. Οι θεατές της ταινίας τονίζουν την ανεπαρκή προετοιμασία που είχε ληφθεί για την ασφάλεια του Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Πηγή: kathimerini.gr