Ανασκόπηση Σημαντικών Γεγονότων στον Κόσμο της Τέχνης και της Πολιτικής

Το πιο σημαντικό γεγονός των τελευταίων ημερών είναι η απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μετατρέψει τον ναό της Αγίας Σοφίας σε μουσείο της Βυζαντινής τέχνης. Από εδώ και στο εξής, αυτό το μοναδικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Βυζαντίου, το οποίο από το 1453 είχε γίνει μουσουλμανικό τέμενος, θα αποτελεί το σημείο συνάντησης των επισκεπτών που θα συρρέουν από όλο τον κόσμο για να το θαυμάσουν.

Ανακοινώνεται από τη Ρώμη ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε διατάγματα που προϋποθέτουν τη στρατιωτική εκπαίδευση της νεολαίας από την ηλικία των 8 έως 21 ετών, μέσω των οργανώσεων των Μπαλίλα και των Αβαγκουαρντίστι. Οι έφεδροι επίσης θα συμμετέχουν σε ασκήσεις για μια δεκαετία, κατατασσόμενοι στις φασιστικές οργανώσεις που θα εκτελούν ασκήσεις κάθε Κυριακή.

Η Γκρέττα Γκάρμπο, η ξανθή γόησσα του κινηματογράφου, απολαμβάνει την πιο υψηλή αμοιβή από κάθε άλλη γυναίκα στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικές εφημερίδες, από τα φιλμ στα οποία πρωταγωνιστεί, κερδίζει ετησίως 90.000 λίρες, που ισοδυναμούν με πάνω από 47 εκατομμύρια δραχμές.

Πηγή: kathimerini.gr