Αυτοκίνητα και Διεθνείς Σχέσεις στο Σύγχρονο Κόσμο

Χθες το απόγευμα απηυθύνθη εις τον Λιτβίνωφ η πρόσκλησις προς την Ρωσσίαν ώστε να λάβη θέση μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στην Κοινωνία των Εθνών (ΚΤΕ). Διά της προσκλήσεως, την οποία υπογράφουν 30 κράτη που είναι αντιπροσωπευόμενα στην ΚΤΕ, καλείται η Ένωση των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών να εισέλθει στην ΚΤΕ ώστε να προσφέρει την πολύτιμη συνεργασία της για τη διατήρηση και οργάνωση της ειρήνης.

Ο «Στρατάρχης Ζοφρ», το γαλλικό υπερωκεάνειον που κατέπλευσε χθες την 3η πρωϊνήν στον Πειραιά, προσέφερε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη μεγάλη καλλιτεχνική έκθεση που διοργανώθηκε από την Εταιρεία των Γάλλων καλλιτεχνών. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εμπειρία για τους φιλοτέχνους, καθώς είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε πλωτή έκθεση.

Κατ’ επίσημον γαλλική στατιστική, η Γαλλία είναι πρώτη στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων της. Όπως αναφέρει η στατιστική αυτή, η αναλογία είναι ένα αυτοκίνητο ανά 24 κατοίκους. Σε διεθνές επίπεδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια εκπληκτική αναλογία: ένα αυτοκίνητο ανά πέντε κατοίκους, ακολουθεί ο Καναδάς με ένα ανά εννέα και τρίτη η Αυστραλία με ένα ανά 12.

Πηγή: kathimerini.gr