Υγιεινές Τηγανίτες Καρότου με Φέτα και Φρέσκια Σαλάτα για Κυριακάτικο Πρωινό
Ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως πρωινό, σνακ ή brunch είναι οι τηγανίτες καρότου με φέτα. Αυτές οι τηγανίτες συνδυάζουν τη γλυκύτητα των καρότων με την έντονη γεύση της φέτας, δημιουργώντας μια εξαιρετική γεύση.

Για να ετοιμάσετε τις τηγανίτες, αναμείξτε σε ένα μπολ τα τριμμένα καρότα, τη θρυμματισμένη φέτα, το πέστο, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση. Στη συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε καλά το μείγμα.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά αφού το αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι, απλώνοντάς το κυκλικά με το πίσω μέρος κουταλιού, και τηγανίστε για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου ροδίσουν. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να ετοιμάσετε μια φρέσκια σαλάτα που θα συνοδεύσει τις τηγανίτες. Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα βαθύ μπολ, συνδυάστε τα τοματίνια, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη ρόκα και το πλιγούρι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά πριν σερβίρετε μαζί με τις τηγανίτες.

Αυτή η συνταγή αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για ένα πλήρες γεύμα, προσφέροντας γεύση και θρεπτικά συστατικά. Πηγή: kathimerini.gr