Σπιτικές Συνταγές για Αφράτα Γεύματα Κάθε Ημέρα της Εβδομάδας

Μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις και αρώματα περιμένει εσάς και την οικογένειά σας με κορυφαία πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση της ελληνικής κουζίνας. Για τον προγραμματισμό σας, ετοιμάσαμε ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο από Δευτέρα έως Κυριακή, προκειμένου να οργανωθείτε και να προμηθευτείτε στα απαραίτητα υλικά, τα οποία θα βρείτε εύκολα.

Ξεκινώντας από Δευτέρα, σας προτείνουμε γιουβετσάκι με γαρίδες, χυλοπίτες και ούζο, σερβιρισμένο με φρεσκοκομμένα αγγουράκια και ελιές. Την Τρίτη επιλέγουμε σπετζοφάι πηλιορείτικο, έτοιμο σε χρόνο μηδέν, με λουκάνικα και λαχανικά. Τετάρτη, συνδυάζουμε πατάτες γιαχνί με σκορδάτες μελιτζάνες, ένα γευστικό και εποχικό πιάτο γεμάτο φρεσκάδα.

Η Πέμπτη μας φέρνει σουτζουκάκια κοτόπουλου στον φούρνο, συνοδευμένα από σάλτσα και πατατάκια, ιδανικά για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα. Η Παρασκευή είναι ημέρα οσπρίων και τι καλύτερο από φασόλια κοκκινιστά με μυρωδικά από την Τοσκάνη, που μπορείτε να συνοδεύσετε με φρυγανισμένο ψωμί και δροσερή σαλάτα.

Το Σάββατο είναι η ιδανική μέρα για να ετοιμάσετε σαρδέλες με κόκκινη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, ενώ η Κυριακή κλείνει με το κατσίκι πατατάτο, σιγομαγειρεμένο από την Αμοργό, που θα συνοδεύσετε με μυρωδάτη σάλτσα και σαλάτα.

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε το γλυκό! Η μηλόπιτα σε φύλλο κρούστας με κρέμα και σταφίδες είναι η απόλυτη επιλογή για να κλείσετε γευστικά την εβδομάδα.

Πηγή: kathimerini.gr