Νέα Ταβέρνα στο Κέντρο της Αθήνας: Το Manari Πιστό στην Ελληνική Γαστρονομία
Στην καρδιά της Αθήνας, το Manari του Άρη Βεζενέ έχει κερδίσει το στοίχημα με το φαγητό του. Η προσέγγιση του σεφ είναι να προσφέρει μια «κανονική» ταβέρνα, αλλά με άρτια εκτελεσμένες συνταγές. Ο κατάλογος διαθέτει μια συλλογή από κλασικά πιάτα της ελληνικής ταβέρνας, περιλαμβάνοντας τζατζίκι, τυροκαυτερή, παϊδάκια και μπιφτέκια, όλα σε προσιτές τιμές, γεγονός που προσελκύει τους πελάτες.

Ωστόσο, η γεύση σίγουρα ξεφεύγει από την παραδοσιακή αντίληψη της ταβέρνας. Το Manari προσφέρει 100% ελληνικό κρέας, επιλεγμένο από διάφορες περιοχές της χώρας, με απευθείας συνεργασίες με βοσκούς. Αξιοποιεί πλήρως κάθε μέρος του ζώου, γεγονός που φαίνεται και στην «ορφανή» μακαρονάδα που σερβίρεται μαγειρεμένη σε κρεάτινο ζωμό, προσφέροντας μπόλικη γεύση.

Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι φιλόξενη, με απλά λευκοστρωμένα τραπέζια κάτω από τις φυλλωσιές της πλατείας Αγίων Θεοδώρων. Ο εσωτερικός χώρος γεμίζει με στοιχεία που θυμίζουν παραδοσιακή ελληνικότητα, προσφέροντας παράλληλα μια hip αισθητική που μπορεί να θυμίσει χίψτερ μαγαζί του εξωτερικού.

Σχετικά με τα πιάτα, το πρόβειο και αρνίσιο παϊδάκι είναι τρυφερό και ζουμερό, αν και ίσως να μην είναι το καλύτερο που έχει δοκιμάσει κανείς. Παράλληλα, το Manari προσφέρει τηγανισμένα κολοκυθάκια και μελιτζάνες με πρόβειο γιαούρτι, ενώ η τυροκαυτερή με ψητές πιπεριές κέρατο είναι εξαιρετική. Η κρεατόπιτα με πρόβειο κρέας και φέτα μπορεί να είναι μια νόστιμη επιλογή επίσης.

Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι της ταβέρνας μπορεί να μην είναι το πιο αξέχαστο πιάτο, αν και αξιοσημείωτο είναι το κόλπο με την ψητή ντομάτα κάτω από κάθε μπιφτέκι. Οι επιλογές των κρασιών είναι εξαιρετικές, συμπεριλαμβανομένων ωραίων προτάσεων από ελληνικούς αμπελώνες, ενώ οι αναφορές των βοηθητικών ποτών, όπως το ούζο και τσίπουρο, είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Πηγή: kathimerini.gr