Μαγειρεύοντας την Παράδοση με την Κυρία Μπόζη: Η Τέχνη του Άσπρου Γλυκού
Ήταν μια σπάνια ευκαιρία για τον Γαστρονόμο να συμμετάσχει στην παρασκευή του περίφημου «άσπρου γλυκού», ενός από τα πιο εμβληματικά κεράσματα της πολίτικης κουζίνας. Όταν η κ. Σούλα Μπόζη, με την οποία είχαμε συζητήσει πολλές φορές για αυτό το γλυκό, μας προσκάλεσε στο σπίτι της να το ετοιμάσουμε όλοι μαζί, δε χρειάστηκε να σκεφτούμε πολύ.

Η κ. Μπόζη μας είχε περιγράψει τη χαρακτηριστική απλότητα και ταυτόχρονα την κοπιώδη διαδικασία παρασκευής του. «Χρειάζεται ένας για να κρατάει τον τέντζερε κι άλλος ένας να ανακατεύει με το ξύλινο γουδοχέρι», είχε τονίσει, αποτυπώνοντας έτσι την ομαδική προσπάθεια που απαιτεί η προετοιμασία αυτού του γλυκού. Το παραδοσιακό αυτό γλυκό ετοιμάζεται κυρίως για τον Άγιο Δημήτριο (26/10) και έχει την ικανότητα να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι, ένα ζεστό απόγευμα του Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε στο σπίτι της κ. Μπόζη, έτοιμοι να μάθουμε τα μυστικά της παρασκευής του φημισμένου πολίτικου γλυκού, απολαμβάνοντας την εμπειρία της συνεργασίας και της παράδοσης.

Πηγή: kathimerini.gr