Γεωργιανές Γεύσεις και Πολιτισμός στην Καλλιθέα
Μια γεωργιανή ταβέρνα αποτελεί συνήθως έναν ιδιαίτερο χώρο φιλοξενίας, όπου η ζεστή υποδοχή και η γενναιόδωρη περιποίηση από τους ιδιοκτήτες δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σπίτι τους. Παρά τον γλωσσικό φραγμό, η αγάπη τους για την κουλτούρα τους αποτυπώνεται στα τοπικά διακοσμητικά που κοσμούν το μαγαζί.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα που παρασκευάζονται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, με έμφαση σε φρέσκα υλικά. Όλα τα ζυμαρένια πιάτα, όπως το χατσαπούρι και τα χινκάλι, γίνονται από το μηδέν. Το χατσαπούρι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να ανακατευτούν σωστά το αυγό και το τυρί, εξασφαλίζοντας ότι θα καταναλωθεί όσο είναι ακόμη ζεστό.

Ο Γεωργιανός πολιτισμός διαπνέει την κουζίνα τους, με έμφαση στα καρύδια, το ρόδι και τον κόλιανδρο. Αν και οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, το φαγητό δεν είναι βαριά, ενώ τα πιάτα συχνά περιέχουν σκόρδο. Χαρακτηριστικά είναι και τα γεωργιανά αλκοολούχα ποτά, όπως το κονιάκ και το τσάτσα, που προστίθενται στην εμπειρία του γεύματος.

Θα βρείτε αρκετές ταβέρνες στην Καλλιθέα, με τρεις από αυτές να προσφέρουν ποικιλία και αυθεντικότητα. Η Iberia ξεχωρίζει για την αφοσίωσή της στην παρασκευή κάθε πιάτου on demand, τηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές, ενώ το Sherekilebi δίνει έμφαση στις σπιτικές γεύσεις και τα αναψυκτικά που έχουν φτιαχτεί από φρέσκα φρούτα.

Το Kartlis, επίσης, προσφέρει κλασικές γεωργιανές γεύσεις και φρέσκιες σούπες, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των συστατικών. Σε όλες τις ταβέρνες, η αίσθηση της κοινότητας και του γλεντιού είναι ισχυρή, με παραδόσεις που γεφυρώνουν την ψυχή των Γεωργιανών με την ελληνική φιλοξενία.

Πηγή: kathimerini.gr