Φουρνιστό Αρνάκι με Πατάτες για Γιαλούσιες Κυριακές
Είναι ένα από αυτά τα φαγητά που μας ενώνουν. Το αρνάκι που ψήνεται στο φούρνο και συνοδεύεται από πατάτες έχει τη δική του θέση στο τραπέζι της Κυριακής. Εδώ θα δούμε την καλύτερη εκδοχή του.

Διαθέτει 20 λεπτά προετοιμασίας και 2 ώρες και 40 λεπτά ψησίματος, με το σύνολο να φτάνει τις 3 ώρες. Οι μερίδες κυμαίνονται από 4 έως 6.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
– 1.500 γρ. αρνάκι από σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
– 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια
– Χυμός από 2 λεμόνια
– 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
– 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
– Κλωνάρια φρέσκου θυμαριού, δεντρολίβανου, θρούμπι και ρίγανη
– 100 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την παρασκευή του φαγητού, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στο ταψί, τοποθετήστε τις πατάτες και προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και απλώστε τις ομοιόμορφα, σκορπίζοντας από πάνω τα μυρωδικά.

Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του αρνιού και τοποθετήστε τα πάνω από τις πατάτες. Περιχύστε το φαγητό με 300 ml νερού. Βρέξτε και στραγγίξτε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, καλύψτε το φαγητό και ασφαλίστε τις άκρες του χαρτιού μέσα από τα τοιχώματα του σκεύους. Στη συνέχεια, σκεπάστε σφιχτά το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε για 2 ½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο. Αφού ξεφουρνίσετε, αποκαλύψτε το ταψί και ψήστε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία το φαγητό. Σερβίρετε το πιάτο σε ζεστά πιάτα για να διατηρηθεί η γεύση του αρνιού και της σάλτσας.

Πηγή: kathimerini.gr