Εξαιρετική Vegan Συνταγή για Σοκολατένια Lava Cakes με Υγρή Καρδιά
Μια υπέροχη vegan συνταγή για lava cakes είναι εδώ για να σας ενθουσιάσει. Αυτές οι μικρές σοκολατένιες λιχουδιές μοιάζουν με κέικ, αλλά κρύβουν μια υγρή, λιωμένη σοκολάτα στο εσωτερικό τους, χωρίς καθόλου ζωικά προϊόντα.

Για να ετοιμάσετε αυτά τα γλυκά, ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C. Λαδώστε και πασπαλίστε με λίγο κακάο 6-8 πυρίμαχα μπολάκια για σουφλέ.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου με το μηλόξιδο και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα βαθύ μπολ, συνδυάστε το αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο.

Ανακατέψτε το ηλιέλαιο με το γάλα και το ξίδι και προσθέστε το στο μείγμα με το αλεύρι. Ομογενοποιήστε τα καλά και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα στις φόρμες σας. Στο κέντρο κάθε φόρμας, τοποθετήστε 2 κομμάτια σοκολάτας.

Ψήστε τα για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν χρυσαφένια. Σερβίρετε τα lava cakes ζεστά μέσα στις φόρμες ή αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου αν θέλετε να τα ξεφορμάρετε.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλες τις περιπτώσεις και θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Πηγή: kathimerini.gr