Εορταστική Συνταγή για Εργολάβους που Συνοδεύουν τον Καφέ

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εργολάβοι συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ, αλλά ο σεφ προτείνει να τους σερβίρουμε και ως επιδόρπιο στο γιορτινό τραπέζι, συνοδευόμενους από ένα γλυκό κρασί ή ένα ντιζεστίβ.

Σύνολο: 4 ώρες και 50′ (2 ώρες και 30′ προετοιμασία, 20′ ψήσιμο, 2 ώρες αναμονή)

Υλικά

Κομμάτια: 35

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του πολυκόφτη τα 300 γρ. φιλέ αμυγδάλου, την άχνη και τα 80 γρ. ασπράδι. Χτυπάμε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα.
  2. Μεταφέρουμε την πάστα στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τα 150 γρ. ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η πάστα να αφρατέψει και να αυξηθεί ο όγκος της.
  4. Καλύπτουμε τον κάδο με διάφανη μεμβράνη και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε το μείγμα να ξεκουραστεί.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλίτσες με κατηγορία βάρους περίπου 30 γρ. η καθεμία.
  7. Αραδιάζουμε τις μπαλίτσες στο ταψί με απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους, καθώς θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
  8. Πασπαλίζουμε τους εργολάβους με το επιπλέον φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί πριν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: kathimerini.gr