Εύκολη Συνταγή Μακαρονάδας με Μύδια και Λευκό Κρασί

Αυτή η συνταγή προσφέρει μια γευστική μακαρονάδα με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και μύδια, ιδανική για καθημερινές περιστάσεις και έτοιμη σε 30 λεπτά!

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας το μισό από το ελαιόλαδο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί και τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκα μύδια, απορρίπτουμε αυτά που δεν άνοιξαν.
  5. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ντομάτα, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Με μια λαβίδα, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μύδια, μαζί με λίγες σταγόνες από το νερό τους.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σκορπίζουμε το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: kathimerini.gr