Ανακαλύψτε τη γευστική τάρτα λεμόνι με μαρέγκα και φυστίκια
Αυτή η τάρτα προσφέρει μια απολαυστική γεύση, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα του λεμονιού με τη γλυκιά και αφράτη μαρέγκα, ενώ η καραμέλα και τα τραγανά φυστίκια προσθέτουν επιπλέον υφή. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει.

Για την παρασκευή της τάρτας λεμόνι με μαρέγκα, καραμέλα και φυστίκια θα χρειαστούμε μία πυρίμαχη φόρμα για τάρτες διαμέτρου 23 εκ. και ύψους περίπου 4 εκ. Ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Προθερμίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αρχίζουμε με τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και τη σκόνη μπισκότου. Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνουμε με το χέρι μας, πιέζοντας το προς τα κάτω ώστε να καλύψει την επιφάνεια και τα πλαϊνά της φόρμας, να γίνει συμπαγές και να έχει ομοιόμορφο πάχος.

Στη συνέχεια, προχωράμε στη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών ένα-ένα, χτυπώντας ελαφρώς με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών, καθώς και την εσάνς βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου.

Ακολουθεί η μαρέγκα: Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και αυξάνουμε σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Σπάμε τους μπεζέδες σε χοντρά κομμάτια και τους ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την μαρέγκα με κουταλιές και την απλώνουμε ομοιόμορφα με τη ράχη του κουταλιού, δημιουργώντας κυματισμούς στην επιφάνεια.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140-150°C και ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ελέγχουμε προσεκτικά για να μην καεί. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για μισή ώρα ώστε να σφίξει η γέμιση, ωστόσο σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

Εν τω μεταξύ, σπάμε τα φυστίκια σε χοντρά κομμάτια και ετοιμάζουμε την καραμέλα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους τοποθετούμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Πασπαλίζουμε τα φυστίκια πάνω από την τάρτα και ραντίζουμε με την καραμέλα, όσο είναι ακόμα καυτή. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: kathimerini.gr